dimarts, 26 de febrer del 2008

CT TONIN 0 - 7 VILA REAL C.F.

Per fi, ja sé que he tardat massa en penjar el video i en fer la crònica, però la setmana passada vaig estar corregint exàmens i treballs dels alumnes, i ja se sap, "lo primer és primer". Però anem per feina.
En contra del que cal pensar vist el resultat, no estic descontent amb el partit que van fer els nostres.Hem de mirar el partit i el resultat des de la perspectiva de la realitat dels dos clubs.
El nostre és un club modest, on els jugadors posen el seu interés, lluiten, però que tenen unes mancances que estan a la vista, i que "ojala" m'enganyara, però crec que ningú d'ells viurà del futbol. Hem de pensar que el fet d'estar practicant un esport com és el futbol, o qualsevol altre joc d'equip aporta uns valors als xavals: fer esport totes les setmanes, aprendre a ser companys uns dels altres, aprendre a ser responsables davant els companys, etc. tot això té ja un gran valor que a ben segur els valdrà en altres aspectes de la seua vida.
Jo crec que el nostre Club en majúscules, no té més pretensions, si potser que en altres categories superiors si, però en la que estem i en les que ja hem passat no. Si en tinguera hi hauria un patró de joc des de benjamins fins a l'equip més alt, i tots els entrenadors en major o menor mesura el seguiriren. Això seria visió de futur.
I contra quin equip es vam enfrontar en aquesta ocasió?. Amb un equip que no ens enganyem, partix d'una categoria prebenjamins o benjamins on hi ha almenys 7-8 equips que amb el pas del temps van seleccionant, en el que van deixant xiquets pel camí, que s'han de buscar la vida en altres equips, però que ja quan arriben a esta categoria el club té clar que deixarà a 1 o 2 equips només per a disputar en diferents nivells.
Però el que té de bo el Club Vila Real, i que "manque le pese al Castelló" és el patró de joc. Tinc un alumne que està ara al Castelló, i va estar abans al Vila Real, i li vaig preguntar pels dos clubs. La resposta va ser clara. Els entrenadors del Vila Real, molt millor que els del Castelló, el Vila Real té clar com jugar des de menuts, el Castelló no.
Doncs contra eixe equip vam jugar aquesta setmana passada. Els jugadors del V-R elaboren la jugada en moltíssimes ocasions des de la defensa, es passen el baló entre ells, si no veien eixida, tornen baló al porter, si la veuen la passen al centre, que ha baixat a arreplegar-la, si poden eixir ràpids ixen com a bales, si no, toquen. Si perden el baló, no es tallen un duro en fer faltes, colzades, (això si, les faltes les fan ben fetes, no es veuen massa, no com els nostres que quan en fan alguna sol ser exagerada i digna de targeta), lluiten molt (saben que si no ho fan en tenen a un o dos companys més que els llevaran el lloc), tenen tècnica, i saben el que es fan.
Per tant què puc dir del que va passar el dissabte?. Doncs que mentre els jugadors li van fer cas a l'entrenador, i van estar "damunt del contrari", el VR va tindre dificultat per crear gol, i si no fixeu-vos al video; en el moment baixa la concentració i el fondo físic, els dones un metre per a controlar el baló i te la fan.
Si no veiem el partit aquest des d'eixa perspectiva, ens enfadarem amb els fills, amb l'entrenador, i entre nosaltres els pares. En altres partits ja és una altra cosa

CD TONIN 0 - 7 VILA REAL infantil from Tonin on Vimeo.