dissabte, 10 de novembre del 2007

Tutorial per a poder escriure al Blog del Tonín

Per a tots aquells que voldríeu escriure i participar en aquest blog, però no us atreviu perquè creieu que és complicat, he penjat aquest post. Faig una explicació dels passos a seguir (encara que semble complicat, és més fàcil que explicar-ho); però sobretot, crec que amb els tres xicotets videos que he deixat, si que us aclarireu millor. Als videos el que vaig escrivint es veu un poc borrós, però com vaig explicant-ho de paraula, crec que no tindreu massa problemes.
De totes maneres, ja sabeu, si teniu un dubte, envieu-me un correu a rmollap@gmail.com

PASSOS per poder escriure al Blog de cdtonin.com

1 CREAR COMPTE EN GOOGLE

1. Posar l’adreça http://www.google.es i on posa Acceder piques sobre ell (Acceder) i eixira una nova pagina on posa Cuentas de Google

2. Picarem on posa Cree una gratis” i et portarà a una nova pàgina en la que posa

Crear un cuenta de Google i allí ompliràs l’adreça del teu correu i la contrasenya i acabes d’omplir tot el que et demana. Per últim piques en “Acepto crear mi cuenta”

i t’enviarà a una altra pàgina en la queposarà “Cuenta de Google de i el nom que has posat.

3. Per a completar l’alta del teu nou compte hauràs d’anar al teu compte de correu i voràs que t’haurà arribat un correu amb el següent nom

accounts noreply@google.com ; l’obris i voràs que t’indicarà que per a completar la teua alta tindràs que picar sobre una adreça que serà més o menys del tipus següent:

http://www.google.com/accounts/VE?c=CNvh3tWs2cq1dxDd4a7gq4SpwmE&hl=es

i quan ho facis t’enviarà ja a una pàgina en que et dirà que ja estàs donat d’alta en un compte Google.

A partir d’ara sempre que vulgues treballar en Google o en Blogger (per poder escriure al Blog de cdtonin ) tindràs que començar des de l’adreça http://www.google.es i com al principi picar en Acceder

2. CREAR COMPTE EN BLOGGER

1. Anem a http://www.blogger.com i posem el nom complet de l’adreça del nostre correu i la contrasenya per oder donar-nos d’alta. Continuem el formulari i ens obliguen a crear un Blog. Ens inventem el que vulgam encara que després no el anem a utilitzar, i d’eixa manera ja podem passar al següent pas.

3. ENVIAR UN CORREU A LA MEUA ADREÇA PER A QUE JO US DONE D’ALTA AL cdtonin

1. M’envieu un correu a la meua adreça sol·licitant que vos done d’alta i jo us enviaré un correu donan-vos una invitació per a participar.

2. Obriu el correu, i en ell voreu que hi ha una adreça (normalment resaltada en un altre color) on haureu de picar per poder ja participar al blog.

4. CREAR ENTRADA

1. Com sempre, des de http://www.google.es piqueu en Acceder i voreu que hi ha un apartat que posa Blogger. Piqueu en ell i vos eixiran tots els Blogs on esteu apuntats. Picareu en el del cdtonin, i després en Crear entrada, i a escriure com si es tractara d’un document de Word o d’Open office, etc. --> I